Rositas blogg

Välkommen till Rosita Runegrunds blogg. Jag kommer från Bohuslän och är riksdagsledamot för Kristdemokraterna sedan 1998. Varmt välkommen!

My Photo
Name:
Location: Tjörn, Bohuslän, Sweden

Före detta riksdagsledamot från och med oktober.

Thursday, March 02, 2006

Folkpartiets alkoholpolitik - en baksmälla

Replik till Roland Utbults artikel i Dagen :

Roland Utbult har rätt, och fel på samma gång. Han har rätt i att det går att förbättra samhället i stort och att det i Sverige behövs förändringar för skolan, arbetslösheten och alkoholpolitiken. Han har rätt i att alkoholen är ett hot mot folkhälsan och att samhället skall arbeta förebyggande. Han har rätt i att det finns funktionshindrade, offer för droger och dementa som behöver samhällets stöd. Men det är här, på vägen för att göra någonting åt saken, som Utbult trampar snett.

Utbult säger sig vilja förändra samhället utifrån en hållbar ideologi, i hans fall socialliberalismen. Men det räcker med en snabb titt på folkpartiets hemsida för att se hur man utifrån denna ”hållbara ideologi” säger sig vilja ta striden mot alkohol- och drogoffer:

Där kan man tydligt läsa att Fp inte vill införa ensidiga svenska införselbegränsningar, samt att man dessutom vill sänka alkoholskatterna. Tittar man sedan på liberala ungdomsförbundets hemsida så vill de flytta försäljningen av sprit till butikerna och sänka åldersgränsen för alkoholinköp till 18 år. Detta är inget annat än en kontraproduktiv politik så det förslår.

När jag själv valde att engagera mig politiskt, så var det också för de utsatta i samhället och för familjens skull. Men jag valde ett parti som idag faktiskt vill begränsa införseln från utlandet och som inte sänker alkoholskatten. Jag valde ett parti som tar striden mot drogmissbruket på alla plan, och som är de svagas röst i alla lägen.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Helt rätt Rosita!

När det gäller att stå upp för en alkoholpolitik värd namnet är vi kristdemokrater snart sagt ensamma. Den syn som Folkpartiet numera har är för sorglig, de vill tydligen enbart öppna upp för införsel och sänka skatterna på alkohol.

Det är så viktigt att kämpa för de svaga och utsatta. Missbruket av droger slår hårt mot barn och familjer, mot människor helt enkelt

9:02 AM  

Post a Comment

<< Home