Rositas blogg

Välkommen till Rosita Runegrunds blogg. Jag kommer från Bohuslän och är riksdagsledamot för Kristdemokraterna sedan 1998. Varmt välkommen!

My Photo
Name:
Location: Tjörn, Bohuslän, Sweden

Före detta riksdagsledamot från och med oktober.

Wednesday, March 08, 2006

Replik till Fp på Tjörn

I tisdagens GP kunde man så konstatera att Folkpartiet på Tjörn inlett sin smutskastningskampanj inför valet. Måltavlan är Kristdemokraterna på Tjörn som kallas ”hycklare” och vi tilldelas det av Fp instiftade ”Stora hyckleripriset”.

Men viktigt att poängtera är ett nämndarbete alltid innebär svåra beslut, och besparingar behöver ibland göras; häri ligger utmaningen i att styra en kommun och inte att som folkpartiet endast sitta på åskådarläktaren och endast ägna sig åt pajkastning. Att som Fp gör, även smutskasta Vitsippepriset, vilket avser vara en uppmuntran till vardagshjältar och beslutas av årsmötet, p.g.a. ett beslut som tagits i en nämnd är lågt och inte ett värdigt uppträdande, inte ens av Folkpartiet på Tjörn.

Kristdemokraterna är ett parti som värnar de svaga och som vill ge dem en hjälpande hand lyfta upp dem. Vi delar ut pris för att stötta initiativ och människor. Vi vill ge vardagshjältarna en klapp på axeln. Fp däremot delar ut pris för att smutskasta. Här ser man en viktig skillnad mellan Kristdemokraterna och Folkpartiet på Tjörn.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home