Rositas blogg

Välkommen till Rosita Runegrunds blogg. Jag kommer från Bohuslän och är riksdagsledamot för Kristdemokraterna sedan 1998. Varmt välkommen!

My Photo
Name:
Location: Tjörn, Bohuslän, Sweden

Före detta riksdagsledamot från och med oktober.

Tuesday, June 05, 2007

Äntligen en regering som vågar lyssna och ta initiativ

Idag har Ecpat Sverige tillsammans med riksdagsledamöter arrangerat ett seminarie här i riksdagen. Göran Hägglund m. fl. talade om barns utsatthet och sexuellt utnyttjande i samband med turism. Att de flesta väljer att inte se och anmäla när man ser barn som utnyttjas sexuellt på olika turistorter i världen är väl känt.
Det finns mycket som man som enskild kan göra, men även regering, resebolag och olika organisationer har ett stort ansvar. Att socialministern tar frågan på största allvar märktes väl i hans tal. Att regeringen ämnar uppdatera den nationella handlingsplanen mot kommersiell sexuell exploatering av barn, är välkommet. Den förra regeringen orkade inte fullfölja de initiativ som en gång togs. Det mest skrämmande är att man inte lyfte frågorna på EU-nivå. Det fanns, som jag ser det, inget reellt intresse från statsrådens sida. Bra jobbat Göran!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home