Rositas blogg

Välkommen till Rosita Runegrunds blogg. Jag kommer från Bohuslän och är riksdagsledamot för Kristdemokraterna sedan 1998. Varmt välkommen!

My Photo
Name:
Location: Tjörn, Bohuslän, Sweden

Före detta riksdagsledamot från och med oktober.

Tuesday, September 07, 2010

..tänkvärt,,,

http://www.http://www.http://www.kristdemokraterna.se/VarPolitik/Principprogram/Kapitel1

Forskningen visar att placeringen i syskonskaran påverkar vårt beteende.
I dagens Aftonblad finns en artikel som visar på ett forskningsresultat att singlar och ensamstående är mer konfliktbenägna. citat;Andrejs Ozolins har i flera år studerat hur placeringen i syskonskaran påverkar vårt beteende och är inte förvånad över resultatet.
Till tidningen Arbetsliv säger han enligt Chef att människan i ”grund och botten är sociala varelser” och att ”det är bra för oss att ha människor i nära relationer”.slut på citat.

Tidigare forskning visar att många politiker är äldsta barn i syskonskaran. Det vore kanske en bra idé att ta reda på mina kollegors placering i syskonskaran, eller är ordspråket "lika barn leka bäst" det som gäller.
Iallafall rekomenderar jag Kristdemokraternas principprogram första avsnitt värdegrund det är värt att ta del av.

Enligt kristdemokratiskt synsätt ska samhället byggas underifrån. Människor, som till sin natur är sociala varelser, formar gemenskaper med frihet och förvaltarskap, rättigheter och skyldigheter utifrån särskilda ändamål. Det börjar med gemenskaper som uppstår naturligt, såsom familjer, släkt och vänner. Också det civila samhällets övriga gemenskaper som grannskap, intresseföreningar, fackföreningar och trossamfund kan rationellt motiveras utifrån sin ändamålsenlighet. Vi kallar dem för naturliga gemenskaper. De utgör stommen i samhället och kompletteras med lokala och regionala gemenskaper till den statliga nivån. Därefter kommer internationella organisationer och sammanhang mellan länder.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home