Rositas blogg

Välkommen till Rosita Runegrunds blogg. Jag kommer från Bohuslän och är riksdagsledamot för Kristdemokraterna sedan 1998. Varmt välkommen!

My Photo
Name:
Location: Tjörn, Bohuslän, Sweden

Före detta riksdagsledamot från och med oktober.

Wednesday, March 22, 2006

Regeringen måste agera mot barnsexturismen!

Frankrike har vid två tillfällen tagit upp ett nytt initiativ inom ramarna för EU-samarbetet, men ännu så länge har inga regeringar visat sitt stöd, inte heller Sverige. Därför är det av yttersta vikt att regeringen och utrikesministern agerar för att stödja det franska initiativet för att bekämpa den globala barnsexturismen.

Tre miljoner barn drabbas idag årligen av barnsexturismens hemska konsekvenser och europeér står för en inte obetydlig del av den efterfrågan som orsakar problemet. Ett franskt initiativ mot barnsexturism, dvs köp av sexuella tjänster av minderåriga i samband med resor eller stationering utomlands, innebär förebyggande åtgärder och samarbete mellan EU-länderna, vilket idag finns i mycket liten utsträckning.

Det franska initiativet innehåller förslag till tre typer av åtgärder mot barnsexturism: 1) upprättandet av en "informell myndighet" för samråd mellan medlemsstaterna för att samordna bästa möjliga rutiner, 2) Anta en europeisk stadga, inspirerad av ECPAT:s Uppförandekod för resebranschen mot barnsexturism, och riktad till europeisk yrkespersonal, 3) Initiera ett samarbete mellan medlemsstaternas ambassader i dessa länder, i partnerskap med lokala myndigheter och enskilda organisationer (NGO) på platsen.

Det är nu dags att Sverige visar sitt stöd genom att stödja det franska initiativet för att bekämpa den globala barnsexturismen!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home