Rositas blogg

Välkommen till Rosita Runegrunds blogg. Jag kommer från Bohuslän och är riksdagsledamot för Kristdemokraterna sedan 1998. Varmt välkommen!

My Photo
Name:
Location: Tjörn, Bohuslän, Sweden

Före detta riksdagsledamot från och med oktober.

Tuesday, August 08, 2006

Är det tryggt att åldras i Sverige?

http://hd.se/landskrona/2006/08/07/95_aaring_gloemdes_hel_natt

En 95-åring glöms bort på ett äldreboende. naturligtvis är det en katastrof för närstående och de anställda. Händelsen föranleder en liten notis i de stora tidningarna. Jag har arbetat inom äldreomsorgen och blir så frustrerad över att detta får hända. Jag känner samtidigt sympati med de som arbetar på boendet. Kristdemokraternas förslag om en Värdighetsgaranti borde vara mer i fokus.

Denna sommaren har varit den varmaste på 10 år och personal inom vården vill naturligtvis ha semester som alla vi andra. Det man kan fråga sig är trycket på kommunerna sommartid och ansvaret när det gäller att ta in outbildad personal på särskilda boenden och inom hemtjänsten. Som boende i en semesterkommun vet jag att personalansvariga ställs inför stora förväntningar från de som är boende sommartid i kommunen och behöver en bra omvårdnad. Det borde därför vara självklart att hemkommunerna betalar för de insatser som semesterkommunerna gör för de som är i behov av vård. Allt för de vårdbehövandes bästa, men även med tanke på personalens hälsa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home