Rositas blogg

Välkommen till Rosita Runegrunds blogg. Jag kommer från Bohuslän och är riksdagsledamot för Kristdemokraterna sedan 1998. Varmt välkommen!

My Photo
Name:
Location: Tjörn, Bohuslän, Sweden

Före detta riksdagsledamot från och med oktober.

Friday, September 17, 2010

...minnet är kort...

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/utan-god-ekonomi-ingen-god-valfard_5348881.svd

Det är inte svårt att hålla med dem som säger att skatten inte ska sänkas för de som redan har tillräckligt, alltså de rika. Faktum är tyvärr att när man sänker skatten för vanliga inkomstagare så blir följden att de högre inkomsterna också får lägre skatt.

Man kan ju jämföra det som hände efter valet -94 när det blev enhetstaxa inom barnomsorgen. De välbeställda tackade och tog emot och kunde sätta undan mer pengar på sina barns bankkonto. Vart tog devisen vägen om att de välbeställda inte skulle gynnas?

Tror att fokus måste vara att fler ska få arbete och att arbetsmarknaden ska sträva efter en mer jämställd lön. Dessutom ska kommunpolitiker peka med hela handen och anstränga sig att värna den sk kärnverksamheten och inte låta sig förledas av högre tjänstemäns drömmar att styra åt ett annat håll. Det finns så många sköra människor som inte orkar göra sin röst hörd...lägg örat till marken så hör du....

0 Comments:

Post a Comment

<< Home